‘Ik ben in verwachting en nu?’

U bent in verwachting, misschien is dit wel u eerste zwangerschap. Gelukkiger kunt u niet zijn, maar wat komt er allemaal bij kijken. Velen vragen advies aan familie en vrienden, maar wat als dat niet genoeg is. Dan kunt u met al u vragen en hulp naar Verwacht! Dat is een verloskundige praktijk in de gemeenten Twenterand en Wierden met 7 vrouwelijke verloskundige. Daarnaast bieden zij ook zwangerschap zorg aan in Aadorp, Almelo, Bruinehaar, Daarle, Daarlerveen, Geerdijk, Geesteren, Hoge Hexel, Kloosterhaar, Rijssen, Tubbergen, de Pollen, Sibculo en verdere omgeving. Ze begeleiden bevallingen thuis, maar ook in het ziekenhuis te Almelo en Hardenberg.  Ze helpen u tijdens en na het zwangerschap, maar ook voor de zwangerschap kun u informatie inwinnen. U krijgt bijv. informatie over hoe het is om zwanger te worden en dat het best wel lang duurt etc. Ook vertellen ze u op de site wat u NIET mag eten en drinken als u zwanger wilt worden.

Ik heb een kinderwens, kan ik zomaar zwanger worden?

Vele vrouwen vragen zich af of ze direct zwanger kunnen worden, dat is niet het geval. U moet op veel punten letten en dan kan het nog steeds niet makkelijk gaan.  Als eerst moet u kijken of u wel echt zwanger wilt worden en niet alleen een kind wilt, omdat het leuk is.  Daarom heeft Verwacht! Samen met de VBN vaak voorlichtingsdagen over zwangerschap en alles wat erbij komt kijken. We weten allemaal al dat het van belang is om gezond te leven, maar al helemaal als u zwanger wilt worden. Eet gevarieerd volgens de schijf van vijf, drink minimaal 2 liter water per dag, slaap goed, sport minimaal 30 minuten per dag, roken, alcohol, drugs zijn niet gezond, al helemaal niet als u zwanger wilt worden.  Dit geldt niet alleen voor de vrouw, maar ook voor de partner. Goede zaadcellen en eicellen krijgt u door een gezond levensstijl. Dit heeft dus invloed op u toekomstige kind.

Tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap zullen er vele controles zijn om te zorgen dat alles goed verloopt. Ook moet u een aantal keren bloedprikken om te kijken of u geen infecties heeft. Tijdens uw zwangerschap moet u bij de verzekering aangeven dat u zwanger bent, om een deel wel vergoed te krijgen.

De bevalling

Als alles goed verloopt mag u binnen 37-42 weken bevallen. U kunt thuis bevallen of in een ziekenhuis. Vaak wordt wel geadviseerd een verloskundige thuis te hebben als u thuis wilt bevallen. Op het internet vindt u aanvullende informatie!