Mogelijkheden wandafwerking in de slaapkamer

Naast  dat er qua interieur eindeloze mogelijkheden zijn, is het ook mogelijk om de muur op verschillende manieren af te werken. Natuurlijk spelen de meubels die gekozen een grote rol in de totale uitstraling van de slaapkamer. Maar met de juisten wanden en voornamelijk de kleuren hiervan, zullen het 1 geheel maken.

Vroeger was voornamelijk behang een populaire keuze. Nu is dat steeds minder gebruikelijk en is het vaak nog wel terug te zien in de wat oudere woningen. Natuurlijk kan er nog wel worden gekozen voor behang en ook deze uitstraling gaat met zijn tijd mee. Zo zijn er diverse printjes mogelijk. Deze printjes zijn met schilderwerk niet na te maken. Dit is dan ook direct het grote voordeel van behang. Zo kunnen ook grote foto’s worden gedrukt op het behang. Ook leuk om een bepaalde muur te behangen.

Vaker word er in de slaapkamer gekozen om de muur te schilderen. Het is erg eenvoudig en kan zelf makkelijk worden uitgevoerd. In verschillende bouwmarkten is er verf te halen en door een dagje met de roller en kwast bezig te zijn, zal grotendeels van de kamer wel klaar zijn. Soms is het nodig om nog een tweede laag aan te brengen. Ook ben je met verf vrij om te combineren, zo kan iedere wand zijn eigen kleur hebben, of mogelijk toch iets van een patroon op de wand schilderen? Bekijk meer mogelijkheden van schilderen op deze website.

De laatste methode is het stucen van de slaapkamer. Hierin zijn diverse opties en ook alle kleuren kunnen gekozen worden. Dus het lijkt veel op schilderen qua resultaat. Alleen is het zelf lastig om het stucwerk netjes aan te brengen. Hiervoor moet dus vaak een vakman worden ingeschakeld. Dit is geen punt op het moment dat er nog meer wanden en plafonds gedaan moeten worden. Moet de stucadoor enkel komen voor een slaapkamer, dan word het vaak wel vrij kostbaar.