Hoe lager het verbruik, hoe meer je verdiend

De kosten van elektriciteit blijven stijgen en elke Nederlander wil aan het einde van het jaar niet geconfronteerd worden met een hoge nabetaling. Hoewel niet veel mensen het bedenken kan de slaapkamer een belangrijke bijdragen leveren om het energieverbruik te verminderen door kleine veranderingen toe te passen. Je kunt extra besparen door de manier waarop rekeningen betaald worden, zoals een maandelijkse incasso of een kwartaalbetaling in plaats van een maandelijkse storting.

Zoals in elke kamer van het huis kan je de lampen vervangen door efficiëntere lampen zoals ledlampen die veel minder stroom gebruiken dan gloeilampen. Ledlampen verbruiken 75 procent minder energie dan traditionele lampen. Ook moeten de lampen uitgeschakeld worden als er niemand in de kamer aanwezig is. Gebruik voor kinderen die bang zijn in het donker een timer zodat het licht automatisch uitgaat als ze in slaap gevallen zijn. Laat ook nooit een mobiele telefoon met oplader in het stopcontact zitten want dit blijft elektriciteit verbruiken.

Laat je telefoon ’s avonds zoveel mogelijk op en haal de stekker uit het stopcontact voordat je gaat slapen.

Energie-efficiënte speelt een belangrijke rol
Ook de verwarming lager zetten voordat je naar bed gaat scheelt handenvol geld, een paar graden lager is al een merkbare verandering op je elektriciteitsrekening. Je kan een dik dekbed op je bed gooien of dikke gordijnen voor de ramen hangen die de kille kou van buiten tegenhouden. Verspilde energie komt vaak doordat ramen en deuren kleine kieren hebben waar de lucht doorheen gaat. De warme lucht ontsnapt naar buiten dus het is raadzaam om ramen en deuren minimaal één keer per jaar te checken. Ook dubbelglas zorgt voor een natuurlijke isolatielaag en houdt de slaapkamer lekker warm in de winter en koel in de zomer.

Hou de toekomst helder
Iedereen wil bezuinigen op vaste lasten en tegenwoordig is dit niet zo moeilijk meer door over te stappen naar een andere energieleverancier. Het vinden van een goedkope energieleverancier is daarom essentieel om de kosten tot een minimum te beperken. Energie vergelijken op EasySwitch.nl helpt jou de voordelen te ervaren van een nieuw energiecontract, vaak kan dat oplopen tot wel 400 euro per jaar. Jouw huidige contract wordt automatisch opgezegd, je krijgt kortingen en er wordt ook gelet op eventuele opzegboetes voor jou. Indien jij familie of vrienden enthousiast maakt om ook op EasySwitch.nl over te stappen dan wacht er een mooie beloning op jou dankzij de actie.

Ook interessant: infrarood vloerverwarming