Welke deurmat is geschikt?

Een deurmat geeft al gauw een eerste indruk van je woning. Het leuke aan deurmatten is dat je veel keuzemogelijkheden hebt wat betreft het soort mat en de kleur ervan. Zo kan je altijd een deurmat kiezen die past bij jouw stijl en/of de stijl van je woning. Voordat je een deurmat aanschaft is het verstandig om te kijken waar je de deze neerlegt (binnen of buiten) en dat je op de hoogte bent van de verschillende functies van deurmatten. In deze blog wordt dit uitgebreid beschreven.

Kokos deurmatten
Deze deurmat heeft zijn naam te danken aan het materiaal waarvan deze is gemaakt: vezels die aan de buitenkant van de kokosnoot zitten. Dit zijn bijna altijd 100% natuurlijke materialen. De matten zijn erg sterk, gaan lang mee en zijn daarbij eenvoudig te reinigen. Vaak hoef je de kokosmat alleen even uit te kloppen of te stofzuigen en hij is alweer schoon. Kokos deurmatten kan je zowel binnen als buiten gebruiken, echter blijft de mat wel minder langer mooi indien je hem buiten gebruikt (denk aan weersomstandigheden, et cetera). De deurmatten zijn vaak in verschillende designs verkrijgbaar, want ze zijn geschikt om diverse leuke patronen in te weven (denk aan een leuk dier of een “welcome home”).

Rubberen deurmatten
De deurmatten van rubber zijn verkrijgbaar in ontzettend uiteenlopende designs. Zo heb je deurmatten van dieren, gebouwen, planten, noem maar op. Echter kan je ook kiezen voor een deurmat met effen kleur en zonder een bepaald patroon. Rubberen deurmatten zijn vooral geschikt voor degenen die hun huis van binnen schoon willen houden: ze vangen namelijk erg veel vuil en stof op. Hoewel particulieren het vaak leuk vinden om een rubberen deurmat te kiezen met een patroontje, zie je dat winkels en bedrijven vooral vaak een deurmat hebben met een neutrale, effen kleur. Het voordeel van een rubberen deurmat is dat deze niet snel verschuift. Dit komt doordat de mat over een antislip laag beschikt.

Multimatten
Een multimat is niks meer dan een combinatie van de (eigenschappen van de) rubberen mat en de kokosmat. Je hebt de mogelijkheid om diverse leuke patronen in de mat te weven, maar ook beschik je over de antislip laag die bekend is bij de rubberen mat. Dit is een perfect alternatief deurmat als je van beide voordelen wilt profiteren.

Ben jij nog van plan om deurmat te kopen? Of lijkt het je leuk om iemand een deurmat als (kerst)cadeau te schenken? Gifts & More biedt je verschillende keuzemogelijkheden wat betreft onder andere kokos- en multimatten. Bekijk het op www.giftsmore.nl.