Houten keukens: 5 inspirerende voorbeelden


Houten keukens: 5 inspirerende voorbeelden

Houten keukens zijn niet alleen mooi maar ook tijdloos. Het grootste voordeel van houten keukens? Voor elk interieur is er wel een passend model te vinden. Modern, landelijk of industrieel: met een houten keuken kun je jouw interieur nét iets mooier maken. Wil jij binnenkort een nieuwe keuken aanschaffen? Lees dan snel verder. In dit artikel hebben we 5 inspirerende voorbeelden van houten keukens onder elkaar gezet.

1. Praktisch kookeiland

Ben jij op zoek naar een nieuwe keuken? Dan is de kans groot dat je erop let hoe praktisch de keuken die je op het oog hebt precies is. Een keuken met een kookeiland geeft je meer ruimte om te koken, maar ook om te genieten van het ‘leven’ in de keuken. Je kunt niet alleen op je gemak zitten maar zelfs werken in de ruimte. Het houten kookeiland is volgens ons een mooie toevoeging aan deze moderne keuken.

2. Ruw en landelijk

Zoals eerder gezegd is er voor elk interieur wel een passende houten keuken vindbaar. Of je nu van een landelijke, strakke, of Scandinavische stijl houdt: volgens Interiorjunkie kan hout altijd. Deze ‘ruwe’ keuken kenmerkt zich door grove texturen en hout met een oude look. De combinatie met de moderne oven maakt de keuken ideaal voor een landelijk interieur. Dit voorbeeld laat ook zien dat een matchende vloer zorgt voor een mooi geheel.

3. Extra donker

Wanneer je denkt aan een houten keuken, denk je waarschijnlijk eerder aan een lichtere kleur hout. Maar wist je dat een keuken die gemaakt is van donker hout een enorme eyecatcher kan zijn voor jouw woning? Je hoeft trouwens niet perse een lichte inrichting te hebben om te kiezen voor een donkere keuken. Ook een donkere keuken past in elk interieur.

4. Groene details

Een houten keuken is ideaal voor de liefhebbers van een ‘duurzame’ look. Door te kiezen voor een houten keuken met een natuurlijke afwerking, en deze te combineren met groene details, maak je deze duurzame look nog opvallender. Wat dacht je van een groene achterwand of juist een geverfde muur?

5. Gecombineerd met marmer

Het laatste voorbeeld is misschien wel onze favoriet. Marmer heeft in 2016 een echte comeback gemaakt en is niet meer weg te denken uit interieurland. Marmeren tafels, muurdecoratie of woonaccessoires: je kunt de opvallende marmerlook op verschillende manieren terug laten komen in huis. Een andere manier is door te kiezen voor een keuken met bijvoorbeeld een marmeren aanrecht.

 

Welke houten keuken is jouw favoriet?