Met een houten veranda wordt je huis groter en mooier

Een veranda is een op palen leunende afdak die aan de voor- of achterzijde van een huis wordt gebouwd. Hout is het populairste materiaal voor een veranda. Een houten veranda van Niek Roos ziet er namelijk stijlvol en klassiek uit. Daarnaast kan je een houten veranda in vele stijlen en kleuren (laten) bouwen. Hierdoor past een houten veranda bij zowel een huis met een historisch uiterlijk als bij een nieuwbouwwoning. Indien je een veranda hebt, dan is dit het eerste wat je gasten zien wanneer zij je huis betreden. Met een stijlvolle houten veranda maakt zodoende je gehele huis een elegantere indruk. Bovendien heeft hout een warmere uitstraling dan andere bouwmaterialen voor een veranda zoals beton. Hierdoor maakt een houten veranda meer dan andere veranda’s een gastvrije indruk.

 

Met een houten veranda creëer je extra leefruimte

 

Met een veranda overdek je een deel van je voor- of achtertuin. Deze extra ruimte kan je gebruiken om ook bij regenachtig weer van de buitenlucht te genieten. Door de veranda gedeeltelijk af te sluiten of andere maatregelen te nemen, kan je bovendien van de buitenlucht genieten zonder omringd te worden door vliegen of andere insecten. Zo kan je hier op zomeravonden dineren of andere mooie momenten beleven met je gezin, maar ook bijvoorbeeld in alle rust een boek lezen.

 

Een houten veranda biedt meer opslagruimte

 

Een houten veranda is ook ideaal om spullen te stallen. Je kunt bijvoorbeeld een schoenenmat of zelfs een schoenenrek op je veranda plaatsen, zodat je huis niet meer vies wordt van het van schoenzolen afkomstige vuil. Een veranda is voorts bijzonder geschikt om hier (huis)planten te plaatsen die een wat koelere omgeving nodig hebben.

 

Een houten veranda verhoogt je huiswaarde

 

Een houten veranda heeft niet alleen praktische voordelen, maar het is ook een investering in je woning. Een deel van het geld dat je aan een houten veranda besteedt, zie je zodoende bij een latere verkoop van je huis terug in een hogere verkoopprijs. Dit gaat ook op wanneer je nog vele jaren in je huis wil blijven wonen, aangezien een houten veranda jarenlang meegaat. Wel is het uiteraard van belang om bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd het exterieur van de veranda opnieuw te verven en andere onderhoudswerkzaamheden te verrichten.

 

Een houten veranda is eenvoudig aanpasbaar

 

Een betonnen veranda gaat doorgaans langer mee dan een houten veranda, maar hier staat tegenover dat dit type veranda moeilijk aanpasbaar is. Een houten veranda daarentegen kan je bijvoorbeeld eenvoudig in een andere kleur verven. Daarnaast is eventuele schade aan een houten veranda relatief eenvoudig te repareren.

 

Een afgesloten houten veranda creëert extra veiligheid

 

Indien je eenmaal een houten veranda aan je huis hebt gebouwd, kan je ook ervoor kiezen om deze af te sluiten. Je creëert dan een serre. Een inbreker moet zich dan door twee deuren werken om je huis binnen te komen. Een afgesloten houten veranda is zodoende een extra beschermlaag voor de veiligheid van je gezin en jullie eigendommen.