Warme zomers en hittegolven

Steeds vaker hoor ik in mijn omgeving dat mensen wakker liggen tijdens warme zomernachten. Nu met meer en meer verhalen over in toenemende mate warme zomers en langere hittegolven, hooor je het steeds vaker. Ook ikzelf heb meegemaakt weleens dat ik door de hitte niet kon slapen. Een keer was het zo erg, het was tijdens een hittegolf, dat ik vanwege pure vermoeidheid en oververhitting een hotelkamer heb geboekt. Wat een verademing was het toen de airconditioning mij koelte toeblies en ik, met het zachte geruis ervan als ‘white noise’, in een heerlijke slaap weggleed.

Koele slaapkamer
Daarop dacht ik, waarom ga ik eigenlijk naar een hotel als ik ook thuis zo’n heerlijk frisse slaapkamer kan creëren. Ik bedoel, op van die warme zomerdagen waarop je toch zo min mogelijk wil doen, dan wil je toch niet nog met spullen zeulen naar een hotelkamer en maar hopen dat er nog plek is…
Nee, dan is je eigen koele slaapkamer toch het allerfijnste om te verblijven. Gewoon in je eigen bed wegdromen is uiteindelijk toch het prettigst, en dan vooral in de wetenschap dat je het niet te warm gaat krijgen en lekker kan slapen. Ik ben echt blij als ik na een lange dag ontspannen kan gaan slapen, ook in de zomer.

Rust in je slaapkamer
Wat ik nog meer heel fijn vind sinds ik daadwerkelijk een airconditioning heb geïnstalleerd in mijn slaapkamer, is de rust. Oké, de airconditioning maakt wel geluid, maar het is een zacht geruis, niet meer dan dat. Voorheen sliep ik zomers altijd met de ramen open en dan kon ik meegenieten van wat de buren aan het doen waren. Van harde muziek tot barbecueluchtjes, alles kwam dan direct naar binnen. Dat maakte het klimaat in mijn slaapkamer veel minder aangenaam dan nu.

Ventilatie
Nu ik de airconditioning in de slaapkamer van All Climate heb laten plaatsen en hem ook regelmatig gebruik, heb ik nog een groot voordeel ontdekt. Ook in de winter heb ik de airconditioning aanstaan. Het apparaat zorgt voor een goede klimaatbeheersing en maakt de kamertemperatuur ook in de winter aangenaam.
Doordat ik de airconditioning ’s nachts heb aanstaan in mijn slaapkamer, zorgt dit er ook voor dat mijn slaapkamer altijd goed wordt geventileerd. Juist tijdens mijn slaap is dat fijn. Ik word heerlijk wakker in de frisse lucht van mijn continu geventileerde slaapkamer. Dat wil jij toch ook?