Creëer extra licht

Als je op op zoek bent naar extra natuurlijk licht in een woning of een bedrijfsgebouw dan is een lichtstraat de ideale oplossing. Een lichtstraat laat het daglicht binnen en zorgt voor extra sfeer in de ruimte.Architecturaal kan een lichtstraat een meerwaarde betekenen voor zowel uw leef als uw werkomgeving.
Een lichtstraat kan rechtstreeks in een nieuwbouwproject voorzien worden of bij een eventuele verbouwing of renovatie toegepast worden.
Wanneer men gebruik maakt van de juiste materialen kan men een enorme variatie hebben in lichtstraten, van een eenvoudige rechthoekige versie tot te meest complexe architecturale hoogstandjes. Uw creativiteit wordt enkel beïnvloed door budget en de mogelijkheden van het materiaal.

Materiaalkeuze

Een lichtstraat wordt meestal uitgevoerd in aluminium. Dit licht en 100 % recycleerbaar materiaal heeft zeer goede constructieve eigenschappen, gecombineerd met een laag eigen gewicht. Dit materiaal laat zich eenvoudig bewerken en is in brede kleurenwaaier beschikbaar.
In het aluminium kader van de lichtstraat kunnen verschillende elementen geplaatst worden.
De elementen kunnen bestaan uit polycarbonaat platen, glas of aluminium sandwichpanelen.
De glas of polycarbonaat platen kunnen in verschillende uitvoeringen geplaatst worden, waarbij gewoon transparante of matte uitvoering het meest voorkomende is.
Bij het gebruik van glas moet er steeds gebruik gemaakt worden van gelaagde beglazing ter bescherming van de de personen en materialen onder de lichtstraat.

Plaatsing

Het plaatsen van een lichtstraat is niet altijd een eenvoudige klus.Een lichtstraat heeft meestal een omvangrijk volume en is niet altijd handelbaar.De bereikbaarheid van de ruimte waarin de lichtstraat dient geplaatst te worden is ook van groot belang.Wanneer een lichtstraat geplaatst is dient er extra aandacht besteed te worden aan de aansluiting met de omringende bouwdelen.Elke bouwaansluiting moet voldoende aandacht krijgen.
Alle verbindingen en montage elementen dienen netjes weggewerkt te worden.Een aansluiting met het hellend of plat dak vraagt extra aandacht zodat men nadien geen problemen krijgt met waterlekken.
Het succes van een lichtstraat wordt mede bepaald door de vakkundige en correcte plaatsing van het geheel.

Creativiteit troef

Geen twee lichtstraten zijn hetzelfde.Binnen uw woning of bedrijfspand zorgt U met een lichtstraat voor een absolute meerwaarde.Breng de zomer sneller binnen of geniet van een koude winterdag veilig geborgen onder de lichtstraat.De lichtstraat zorgt voor extra daglicht op anders moeilijk of slecht bereikbare plaatsen.Varieer met kleuren, met soorten glas of met verschillende types zonnewering.Maak van de lichtstraat een ware blikvanger waarvan iedereen kan genieten.