Het kiezen van het beste type matras

We kijken naar de voor- en nadelen van de belangrijkste soorten matrassen om u te helpen het beste te vinden. Er zijn een aantal matras types om uit te kiezen. De meeste matrassenfabrikanten maken meer dan één type. Verschillende variëteiten gaan door een ander productieproces en kosten verschillende bedragen. Prijs is echter niet alles, aangezien het belangrijkst is wat u als persoon comfortabel vind. Lees de tips om u te helpen bepalen welk soort matras u wilt kopen.Pocket matras

In pocket matrassen worden de veren genaaid in individuele stofzakken. Pocket matrassen zijn de meest populaire matrassen? Meer dan de helft van de mensen kopen zo’n matras. Pocket matrassen matrijzen niet op uw vorm op dezelfde manier als schuim matrassen, maar dat betekent niet noodzakelijk dat ze minder steun bieden. Ze hebben ook de neiging om niet zo warm als schuim matrassen te zijn, wat een belangrijke overweging kan zijn als je het meestal warm hebt tijdens je slaap.

Matras van koud- of traagschuim

Schuim matrassen, ook wel traag- en koudschuim matrassen genoemd, worden bedekt met een laag temperatuurgevoelig visco-elastisch materiaal (schuim). Ze kunnen duur zijn, maar er zijn fantastische schuimmatrassen voor minder dan 400 euro. Dit vormt de vorm van de matraswisseling om de vorm van je lichaam te passen, en het heeft ook de neiging om het matras warmer te maken.

Zie meer over matrassen bij Ruwette.

Latex matras

Latex is een minder voorkomend type matras met een kern die bestaat uit lagen veerkrachtige latex. Deze matrassen hebben de neiging om duurder te zijn, maar fabrikanten beweren dat ze veerkrachtiger zijn en beter in staat zijn hun vorm te behouden.

Matrassentoppen

Deze voegt een extra laag toe aan uw bestaande bedmatras. Mattress toppers kunnen worden gemaakt van schuim of andere materialen. Ze kunnen echter in sommige gevallen net zo duur zijn als het kopen van een nieuwe matras, en zal geen betere ondersteuning bieden als uw oude matras te lang gebruikt is.