Welke vloer past het beste in jouw slaapkamer?

Bij het inrichten van een nieuwe slaapkamer denk je al snel aan het bed, de nachtkastjes en de gordijnen. Toch is er een ander onderdeel in de slaapkamer die veel invloed heeft op de stijl en sfeer van deze kamer, namelijk de vloer. Er zijn veel verschillende vloersoorten die je kunt kiezen voor in de slaapkamer. Elke vloersoort heeft zijn eigen kenmerken. De ene vloersort zal daarom beter bij jouw wensen aansluiten dan de andere. Wij zetten een aantal goede opties voor je op een rij.

Laminaatvloer

Een laminaatvloer past eigenlijk vrijwel overal in huis, dus ook in de slaapkamer. Een laminaatvloer kun je vrij eenvoudig zelf leggen, en kun je qua stijl helemaal aan laten sluiten bij de rest van de inrichting. Zo kun je dus zelf een passend geheel maken voor wat betreft de combinatie tussen de vloer, bed en decoratie. Een laminaat komt in verschillende kleuren en soorten, en daarmee ook in verschillende prijsklassen. . 

Gietvloer

Een vloersoort die enorm in opkomst is, ook op de slaapkamer, is de gietvloer. Een gietvloer is een hele strakke vloer met een moderne uitstraling, die in verschillende lagen over elkaar heen gegoten wordt. Deze vloer is zeer onderhoudsvriendelijk en is te combineren met een vloerverwarming. Heb je een vlotte, moderne slaapkamer met een strak design, dan is deze vloer een echte aanrader.

Tapijt

In de slaapkamer wordt over het algemeen veel gekozen voor een tapijtvloer. Enkele voordelen van deze vloer zijn onder andere de relatief lage prijs, het gemak van het leggen van de vloer en natuurlijk de warme voetjes bij het opstaan in de ochtend. Deze vloer houdt namelijk wat makkelijker warmte vast dan andere vloeren. Tapijt wordt geleverd in verschillende soorten (zoals hoogpolig en laagpolig), en in verschillende kleuren. Op die manier kun je het helemaal afstemmen op jouw wensen.