Tips voor het kiezen van verlichting voor de slaapkamer

Midden in de nacht word je plotseling wakker omdat je naar de wc moet. In de ochtend wil je in de spiegel nog even je outfit van de dag bekijken en in de avond val je in slaap met je boek. Dit zijn slechts een aantal situaties die zich af kunnen spelen in de slaapkamer en die allen om een ander soort verlichting vragen. In deze blog geven we je graag advies over de juiste verlichting voor de slaapkamer.

Creëer symmetrische verlichting

Middels licht kun je rust creëren in de slaapkamer. Plaats bijvoorbeeld aan iedere kant van het bed een lamp. Dit kan een lampje aan de wand zijn, maar ook een tafellamp voor op het nachtkastje. Door de symmetrische uitstraling straalt de slaapkamer rust uit. Je kunt symmetrie verder toepassen in woonaccessoires. Plaats bijvoorbeeld een aantal kussens op het bed, of hang boven het bed een groot schilderij.

Zet foto’s of schilderijen in de spotlight

Heb je prachtige familie foto’s of mooie schilderijen die je in de slaapkamer wilt hangen? Dan kun je deze eenvoudig in de spotlights zetten met spotjes in het plafond of een wandlamp. Kies voor lampen die je kunt dimmen, zodat je zelf kunt bepalen welke sfeer je aan de slaapkamer wilt geven.

Licht in de kast

Tegenwoordig zie je dit steeds vaker voorbij komen in de slaapkamer: kastverlichting. Ideaal natuurlijk. In de ochtend hoef je niet de grote lamp aan te zetten om de kleding uit je kast te pakken. Door de verlichting in de kast kun je eenvoudig je kledingstukken van elkaar onderscheiden en ga je niet met twee verschillende kleuren sokken de deur uit.  

Hanglampen

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar een hanglamp kan ook perfect worden toegepast in de slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan een lamp boven het nachtkastje. De hanglamp hoeft niet perse op hoofdhoogte te worden gehangen. Ook boven het bed kun je een hanglamp ophangen. Draai er een iets mindere sterke lamp in, zodat je niet verblind wordt door het licht.