Een vloerkleed in de slaapkamer

Een vloerkleed is zo’n item dat niet mag ontbreken in je interieur. Naast dat een vloerkleed vele functionele voordelen heeft is het ook een echte sfeermaker. Een vloerkleed is dus altijd een goed idee. Van hal tot woonkamer, maar ook in de slaapkamer. Wist je dat een vloerkleed ook steeds vaker als alternatief voor een schilderij wordt gebruikt? Ja, ze hangen het vloerkleed gewoon aan de wand en dat geeft een mooi effect. In deze blog lees je over op welke manier je een vloerkleed kunt plaatsen in de slaapkamer.

Naast je bed

De meeste mensen plaatsen het vloerkleed in de slaapkamer naast het bed. Hierdoor is het voordeel dat je nooit meer last hebt van koude voeten, zodra je je bed uitstapt. Het enige wat je moet doen is een keuze maken aan welke kant van het bed je het vloerkleed neerlegt. Natuurlijk kun je ook aan beide kanten van het bed een klein vloerkleed plaatsen. Of een die zo groot is dat het aan beide kanten van het bed uitsteekt.

Aan het voeteneinde

Natuurlijk kun je een vloerkleed ook gewoon aan het voeteneinde van het bed neerleggen. Hierdoor heb je genoeg aan één kleed. Maar wil je het origineel aanpakken? Dan kun je overwegen om meerdere vloerkleden met elkaar te laten overlappen. Tot slot kun je een vloerkleed aan het voeteneinde van het bed prima combineren met een hippe bank of een mooie houten opbergkist.

Onder het bed

Een vloerkleed kun je ook onder je bed plaatsen. Je moet er wel rekening mee houden dat je vloerkleed groot en breed genoeg is, zodat ze aan beide zijkanten kunnen uitsteken. Een variant op dit idee is om bijvoorbeeld een rond vloerkleed half onder het bed te plaatsen. Het mooiste effect creëer je dan als je het kleed aan het uiteinde van het bed.

Bij de kledingkast

Een vloerkleed komt ook mooi tot zijn recht bij de kledingkast. Je kunt dan een soort pashoekje creëren in je slaapkamer. Plaats de kast op het vloerkleed en zet er een spiegel en een stoel bij. Hierdoor kun je het op eenvoudige wijze een geheel creëren.