Tips voor het inrichten van je slaapkamer

Je brengt gemiddeld een derde van je leven door in je bed. Daarom is het belangrijk dat je slaapkamer zo aangenaam mogelijk aanvoelt. Maar hoe doe je dat dan? Het inrichten van je slaapkamer is voor sommige een lastige opgave. Misschien weet je niet zo goed waar je moet beginnen. Met onze tips kun jij direct aan de slag.

Het begin

Begin met de indeling van je slaapkamer. Door het maken van een plattegrond kun je gemakkelijk bepalen waar je je meubels wilt plaatsen. Teken je meubels op papier en knip ze uit. Vervolgens kun je door middel van het schuiven en uitproberen tot de ideale indeling van je slaapkamer komen. En zonder dat je hiervoor een aantal keer onnodig hebt moeten schuiven met je meubels. Uiteraard is het ook mogelijk om een digitale plattegrond te maken.

Kleine slaapkamer?

Bij een kleine slaapkamer kun je het beste je bed zo dicht mogelijk tegen de muur aan zetten. En laat enige ruimte over zodat je nog wel langs je bed kunt lopen. Kies eventueel voor een twijfelaar bed, zodat je nog voldoende ruimte overhoudt voor een kast. Een plank aan de muur boven je bed kan als vervanger dienen van een nachtkastje. Ook zijn er bedden verkrijgbaar met opbergruimte eronder, dit is ook ideaal om ruimte besparen.

Grotere slaapkamer?

Bij een grotere slaapkamer kun je automatisch kiezen voor grotere meubelen. Kies voor bijvoorbeeld een groot bed. Plaats aan iedere kant een leuk nachtkastje. Dit hoeft niet perse een standaard kastje te zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan een hoge poef, een hip krukje of een bijzettafel. Hierdoor geef je de slaapkamer een speelse uitstraling.

Bij een grote slaapkamer heb je ook ruimte voor een prachtig vloerkleed. Met een groot vloerkleed creĆ«er je op eenvoudige wijze extra sfeer in de slaapkamer. Kies voor een kleed dat groot genoeg is om je bed en nachtkastjes op kwijt te kunnen. Of kies voor een rond kleed dat je halverwege het voeteneind kan plaatsen. Het voordeel van een vloerkleed is dat het ook beter is voor de akoestiek in de slaapkamer en het geeft warmte aan je voeten.