Woonaccessoires voor in je slaapkamer

De slaapkamer krijgt qua inrichting vaak de minste aandacht. En dat is eigenlijk wel gek! Vooral als je je bedenkt dat we er één derde van ons leven doorbrengen. In deze blog geven we je graag wat advies over welke woonaccessoires je allemaal in de slaapkamer kunt plaatsen om meer sfeer te creëren.

Sierkussens

Sierkussens zijn misschien de meest voor de hand liggende woonaccessoires. Maar daardoor zeker niet minder leuk. De beste die we je kunnen geven is mix en match verschillende kleuren en materialen als velvet en rib met elkaar voor een speels effect. Sierkussens vormen echte eyecatchers en creëren gezelligheid in de slaapkamer. Bovendien is het ook nog eens super relaxt om tegenaan te hangen wanneer je aan het televisie kijken bent op je bed.

Nachtkastjes

Nachtkastjes hoeven vandaag de dag niet meer perfect te matchen met je bed. Het is namelijk veel leuker en origineler om voor een afwijkende stijl van je bed te kiezen. Hierdoor creëer je een speelser en sfeervoller effect. Denk out of the box. Ga bijvoorbeeld voor een mooie poef, bijzettafel of kruk in plaats van voor een standaard nachtkastje met lades.

Wanddecoratie

Naast woonaccessoires heb je ook wanddecoraties. Soms heb je van die saaie wanden in je slaapkamer, waar je niet zoveel mee denkt te kunnen. Maar dit soort wanden kun je eenvoudig opfleuren door gebruik te maken van wanddecoratie. Denk bijvoorbeeld aan leuke familiefoto’s in een lijst of op canvas. Maar ook een grote klok of spiegel kan al meer sfeer aan de slaapkamer bieden.

Open kast met accessoires

Een open kast in de slaapkamer? Waarom niet. Vooral leuk wanneer je een echte verzamelaar bent van bijvoorbeeld boeken. Sorteer je boeken op kleur, grootte of vorm zodat het een mooi geheel vormt. Maar natuurlijk kun je ook je mooiste souvenirs van verre reizen en de zelfgemaakte kunstwerken van je kinderen in de ten toonstellen. Een open kast vormt een podium om te pronken met spullen.

Vloerkleed

Naast dat een vloerkleed warmte biedt aan kouden voeten is een kleed in de slaapkamer ook goed voor de akoestiek en het staat natuurlijk ook gewoon heel gezellig. Een vloerkleed is verkrijgbaar in vele soorten en maten, waardoor je er altijd wel eentje vindt die perfect past bij de stijl van je slaapkamer. Jute vloerkleden zijn momenteel ontzettend hip. Door de natuurlijke kleur en textuur neem je stiekem een klein beetje van buiten mee naar binnen. Jute heeft een rustige uitstraling en is een perfecte match met de industriële en bohemian trend.