Waar let je op bij het kopen van een bed?

Van alle bedden die tegenwoordig worden verkocht is ongeveer 70% een boxspring. Daarom gaan we in dit artikel wat dieper op een boxspring in. Wat zijn nu de belangrijkste punten waar je op moet letten als je een boxspring gaat kopen? Wanneer je online gaat oriënteren kun je alles nog eens rustig nalezen. Wanneer je naar een beddenzaak gaat om een boxspring in Etten Leur te kopen, dan is het verstandig om een aantal vragen te stellen aan de slaapadviseur!

De juiste ondersteuning voor je lichaam

Voor een goede nachtrust is het belangrijk om te kiezen voor de juiste lichaamsondersteuning in je boxspring. Het matras speelt hier direct ook een grote rol in. Dit is echter niet voor hetzelfde. Dit heeft namelijk te maken met je lichaamsgewicht en je slaaphouding. Wel je gepast advies hebben welke boxspring voor jou het meest geschikt is? Dan is het verstandig om advies van een slaapadviseur in te winnen. Je kunt dan een afspraak maken, zodat de slaapadviseur je van gepast advies kan voorzien.

De juiste vocht – en temperartuurregulatie in je boxspring

Tijdens het slapen is het belangrijk dat de temperatuur tijdens het slapen in orde is. Daarnaast moet ook het vocht juist worden afgevoerd. Bij een boxspring hebben de veren een zogenaamde ‘open’ structuur. Deze structuur draagt bij aan een sterke vocht – en temperatuurregulatie. Dit is vooral een punt van aandacht wanneer je samen in een boxspring moet slapen. Vaak is het ook mogelijk om elke zijde aan te passen, omdat je verschillende slaapbehoeftes hebt. Hierdoor kun je alsnog in hetzelfde bed slapen, terwijl jullie andere slaapbehoeftes hebben. Let er wel op dat er niets onder je boxspring wordt geplaatst. De vocht- en temperatuurregulatie zal daardoor namelijk minder goed werken.

Kies de juiste materialen voor in je boxspring

Een boxspring kan verschillende soorten materialen worden gemaakt. Zo kun je er bewust voor kiezen een speciaal soort materiaal te nemen, om een allergische reactie tijdens het slapen te voorkomen. Vraag daarom ook even na welke soorten bekleding er zijn voor de boxspring.