Upgrade je slaapkamer met een nieuw dekbedovertrek

Je slaapkamer upgraden met een prachtig dekbedovertrek is vrij eenvoudig. Je kunt gaan voor een moderne en strakke variant, of juist voor een wat meer kleurrijk exemplaar. Een dekbedovertrek kopen is niet zo moeilijk, al helemaal niet met onderstaande tips. Dit zijn de belangrijkste zaken om op te letten.

Welke maat heb je nodig?

Het is natuurlijk belangrijk om de juiste maat dekbedovertrek te kopen. Bij een eenpersoonsbed is het redelijk simpel, dan ga je gewoon voor een overtrek van 140 bij 200 cm. Bij een twijfelaar kun je het beste gaan voor 200 bij 200 cm en voor de nog grotere tweepersoons bedden kun je het overtrek aanpassen aan de maat van je matras. Uiteraard kan men je daarmee in de winkel ook helpen.

De juiste stof kiezen

Wanneer je de juiste maat hebt ben je er natuurlijk nog niet. Dekbedovertrekken zijn er in allerlei soorten stoffen en materialen. Er kan geen twijfel over bestaan dat katoen het meest populaire materiaal is, wat komt omdat het ademt en vocht kan absorberen. Ook bij katoen heb je echter nog verschillen. Je hebt gewoon katoen, katoen satijn, flanel en percale. Katoen Satijn is een keuze die we zeer zouden aanraden. Deze stof is bij een overtrek namelijk veel fijner dan gewoon katoen, omdat het zachter en gladder aanvoelt. Bovendien zorgt dit voor een meer luxe uitstraling. Ook voor de warmere maanden is satijn heel geschikt. In de wintermaanden is een overtrek in flanel echter juist weer ideaal. Hiermee kun je gezellig warm blijven in de koudere maanden.

Kies een kleur

Bovenstaande tips gaan vooral om functionaliteit, maar ook de uitstraling is natuurlijk van belang. De print en de kleur van je dekbedovertrek hebben namelijk best een behoorlijke invloed op de sfeer en look van de gehele slaapkamer. En over de smaak wat dat betreft valt niet te twisten, dus denk hier vooraf goed over na.