Wat is belangrijk bij het omleggen van een leiding?

Een leiding omleggen doe je als het goed is niet zo vaak en per ruimte zijn er andere aandachtspunten. Je vraagt je tijdens een renovatie daarom vast af: wat is belangrijk bij het omleggen van een leiding? In dit artikel geven wij daar antwoord op. 

Een leiding omleggen in het toilet

De plaats van het toilet is belangrijk. Deze moet namelijk aangesloten worden op het riool. Staat er al een toilet in de ruimte? Dan is het verstandig om dezelfde plek te kiezen voor een nieuw toilet. De rioolpijp waar het toilet op is aangesloten is namelijk dikker dan andere rioleringspijpen. Hierdoor kunnen ze niet zomaar overal geplaatst worden. Is het toch nodig om de boel volledig om te leggen? Kies dan voor het plaatsen van een nieuwe afvoer en zorg ervoor dat deze verbonden is met de rioolpijp. 

Waterleiding omleggen op kantoor 

Voor de waterleiding gebruik je doorgaans een koperen buis. Je kunt hierbij kiezen uit harde en zachte buizen. Kies je voor zachte buizen dan kun je deze zelf op maat zagen. Harde buizen worden meestal in het juiste formaat geleverd. Leg je de waterleiding om in de vloer of in een muur? Dan is een zachte buis aan te raden omdat je deze makkelijker kunt buigen zonder de buizen te beschadigen. Bovendien zijn ze goedkoper.

Let echter wel op of de buis die je kiest geschikt is voor warm en koud water om problemen na het omleggen te voorkomen. Zorg er bij het omleggen van de waterleiding altijd voor dat de leidingen goed op elkaar aansluiten om lekkages te voorkomen. Je koppelt leidingen snel en eenvoudig met verschillende koppelstukken die ervoor zorgen dat de leidingen de juiste kant op gaan. Zo simpel kan het zijn! 

Gratis stockfoto met buis, buiten, buitenshuis